Latest update 2021-12-07
MTh Theater Solutions
opnames_dag_1_en_dag_2_.jpg
2004,_Be_en_Be,_08.JPG
2005,_FAME,_1e_jaars_1.jpg
2005,_FAME,_2e_jaars.jpg
img011.jpg
Maarten en Zamire 100.JPG
Maarten als Centurion (klein).jpg
Hoofd Menu
HomePage
Informatie
Activiteiten
Projecten
Contact
Gastenboek
Site Map
Zoeken
Login

 
HomePage arrow Informatie arrow Agenda arrow Stadsgeheimen, 1 en 8 oktober, binnenstad Tilburg
Ben je op zoek naar een regisseur?
Neem dan contact op met Maarten Thijssen en Elize Jorritsma.
Zij hebben een netwerk van vrienden en bekenden,
daaronder zijn vele regisseurs voor zowel amateurproducties als voor het profesionele werk.
( )
 
Stadsgeheimen, 1 en 8 oktober, binnenstad Tilburg

HET ZUIDELIJK TONEEL

167 spelers en 26 regisseurs

STADSGEHEIMEN

Concept Matthijs Rümke, teksten Marcel Osterop

35 verborgen straattheaterscènes,
verspreid over de binnenstad van Tilburg

Stel je voor: je loopt door de stad en je hebt de gave om alles te horen wat iedereen om je heen zegt in een straal van 100 meter. Dit is Stadsgeheimen! Het Zuidelijk Toneel in samenwerking met Kunstbalie presenteert een uniek theaterproject: maar liefst 26 regisseurs en 167 acteurs spelen 35 verborgen straatscènes in de binnenstad van Tilburg. Alleen te zien op zaterdag 1 oktober en zaterdag 8 oktober.

Met een koptelefoon op loopt u door het centrum van Tilburg. In het gebied tussen het station en de schouburg wandelt u langs verschillende scènes. Verborgen in winkels, op straat, bij een bushalte, in kantoren en in auto's ontvouwen zich - in een volgorde die u zelf bepaalt - een web van verhalen over de liefde. Verhalen uit de stad waar mensen werken, slapen, consumeren en liefhebben. Kortom, datgene wat het leven in de stad bepaalt.

De meisjes met de frikandelbroodjes, de oudere dame en haar verzorgster, de man en de prostituee, de vrouwen met de gebakjes, de zwerver, de zakenmensen hoog in een kantorengebouw. Allemaal zijn ze op zoek naar iets, allemaal hebben ze wat te vertellen. En zeker niet alles is bestemd voor uw oren. Des te leuker dat u kan meeluisteren.

Na Analemma (2008), Humeuren van de stad (2009) en Plot your city (2011) werkt Matthijs Rümke (artestiek leider van Het Zuidelijk Toneel) opnieuw verder aan zijn concept 'Verborgen Straattheater'. Ditmaal in nauwe samenwerking met het Tilburgse amateurveld, in het kader van Tilburg Textiles.

Tilburg Textiles is een manifestatie op het snijvlak van cultuur, economie en onderwijs. Tussen 14 mei en 29 oktober 2011 hangt Tilburg Textiles de culturele was buiten. Met een bont programma waar zeker geen wasverzachter bij hoeft: evenementen, films, theater, muziek, dans - noem maar op. Heel Tilburg kijkt mee. Heel Tilburg geniet mee. Ga naar www.tilburgtextiles.nl en ontdek de culturele waskracht van Tilburg.

Za 1 en Za 8 oktober 2011

12.00 - 16.00 uur kaarverkoop: Theaters Tilburg t. 013 5432220

| KUNSTBALIE | theaters tilburg | HZT.NL | textiles |

 
Vorige   Volgende