Latest update 2021-12-07
MTh Theater Solutions
liefies.jpg
2007,_haghorst_zondag_1.jpg
Maarten in Sceeney.JPG
2006_3.jpg
blik-2.jpg
Kopie_van_papegaai_met_additude.jpg
opnames_dag_1_en_dag_2_.jpg
Hoofd Menu
HomePage
Informatie
Activiteiten
Projecten
Contact
Gastenboek
Site Map
Zoeken
Login

 
HomePage arrow Informatie arrow In de media arrow Het Zuidelijk Toneel zoekt Bossche straten én spelers voor Festival Boulevard

Als onkostenvergoeding wordt een klein bedrag gevraagd per avond
plus een vergoeding voor de gemaakte reiskosten.
Deze bedragen zijn afgestemd op de meestal beperkte budgetten van amateur verenigingen.

 
Het Zuidelijk Toneel zoekt Bossche straten én spelers voor Festival Boulevard
Tijdens Festival Boulevard geeft Het Zuidelijk Toneel amateurspelers uit Brabant volop mogelijkheden! We zoeken Brabanders die actief betrokken willen zijn tijdens dit zomerse theaterfestival. Naast spelers, zoeken we ook Bosschenaren die hun eigen straat ter beschikking willen stellen als decor voor een verborgen theatervoorstelling.
Het gaat om de volgende twee producties die tijdens Boulevard gemaakt en gespeeld worden:
  • Analemma, een verborgen straattheatervoorstelling met openbare auditie en repetities.
  • Hyperanalemma (pilotvoorstelling) een live hoorspel via Omroep Brabant.
Live auditie doen op De Parade
In 2009 maakte Matthijs Rümke (regisseur en artistiek leider van Het Zuidelijk Toneel) samen met schrijver Marcel Osterop en een aantal acteurs de verborgen straattheatervoorstelling Analemma. Een voorstelling die zich afspeelt op een plein, onopvallend, tussen de mensen die zich daar bevinden en voortbewegen.De voorstelling speelde inmiddels door heel Nederland.

Nu is het de beurt aan de Brabantse amateurspelers om verborgen te schitteren in deze bijzondere theatervoorstelling! Tijdens Theaterfestival Boulevard daagt Het Zuidelijk Toneel hen uit om op zaterdag 6 augustus op De Parade in Den Bosch auditie te komen doen. De beste 15 spelers krijgen de kans om in drie repetitiedagen met Matthijs Rümke te repeteren aan Analemma. Voorstellingen vinden plaats op 10, 11 en 12 augustus. En dit alles in het openbaar, zoals het een straattheater-voorstelling betaamt!
Bossche straten gezocht voor live hoorspel op Omroep Brabant
Het Zuidelijk Toneel onthult tijdens het festival de geheimen van het luisterspel – voor de luisteraar met een scherpe blik. Met Hyperanalemma, een voorstelling in zes Bossche straten en een hoorspel in één. Hyperanalemma is de overtreffende trap van Analemma. Ook hier belanden we in een onopvallende voorstelling, in een doodnormale straat,tussen mensen die zich hier schijnbaar achteloos bevinden en voortbewegen. Alleen de ingewijde toeschouwer weet meer en hoort het verhaal dat zich hier afspeelt live via een radio-uitzending.
Voor deze voorstelling werkt het gezelschap samen met Omroep Brabant. De toneeltekst van vijftien minuten wordt live uitgezonden, de voorstelling voltrekt zich in verschillende straten. Waardoor geen enkele uitvoering dezelfde is.
 
Voor dit hoorspel zoeken we Bosschenaren die met hun straat mee willen doen. Hun huis, auto of kliko wordt onderdeel van het decor. Repetities vinden in de betreffende straten plaats op 10, 11, 12 augustus. Het hoorspel wordt op 13 augustus ’s middags gespeeld en uitgezonden.
 
Aanmelden
· Enthousiaste amateurspelers voor Analemma of Hyperanalemma kunnen zich aanmelden (vóór 8 juli) via Stuur contactgegevens, een korte motivatie of omschrijving van de spelervaring.
· Bosschenaren die mee willen doen met hun straat, nemen contact op met Jantine Hoekstra via 013 33 44 500 of (vóór 8 juli of vanaf 1 augustus).
 
Meer informatie over beide producties is te vinden op de website www.hzt.nl
 
Voor meer informatie en beeldmateriaal neemt u contact op met Het Zuidelijk Toneel:
Charissa Wirken013 33 44 520,
Jantine Hoekstra 013 33 44 515,
 
 
Vorige   Volgende