Latest update 2021-12-07
MTh Theater Solutions
1998,_Oce_Day.JPG
2004,_Repetitie_,_Applaus.JPG
Maarten, we bellen.JPG
Sketch Maarten.JPG
1998,_Oce_Day.JPG
Maarten in HEAT van TRY OUT 100.jpg
img011.jpg
Hoofd Menu
HomePage
Informatie
Activiteiten
Projecten
Contact
Gastenboek
Site Map
Zoeken
Login

 
HomePage arrow Informatie arrow Laatste nieuws arrow Project SuperAnaLemma

Als onkostenvergoeding wordt een klein bedrag gevraagd per avond
plus een vergoeding voor de gemaakte reiskosten.
Deze bedragen zijn afgestemd op de meestal beperkte budgetten van amateur verenigingen.

 
Project SuperAnaLemma

In 2008 ontwikkelde artistiek leider en regisseur bij Het Zuidelijk Toneel Matthijs Rümke het concept “verborgen straattheater” middels de voorstelling “Analemma”, die zich afspeelde op een plein, onopvallend tussen de mensen die zich daar bevinden en voortbewegen. Er zijn toeschouwers, die weten dat er een voorstelling gaande is en die volgen de acteurs en hun dialogen via koptelefoons.

Als vervolg op dit project werkt Matthijs Rümke samen met schrijver Marcel Osterop aan een nieuwe voorstelling, die als werktitel “Superanalemma” heeft meegekregen. Daarin worden een veertigtal verhalen verteld, die de toeschouwer rondwandelend in de stad in willekeurige en zelfgekozen volgorde tot zich kan nemen. De voorstellingslocatie is de binnenstad van Tilburg, waar mensen consumeren, leven, slapen, eten, etc. De scènes vinden plaats bij een bushalte, op straat, op een terras, op een balkon, in een kantoor, in een winkel of woonhuis, overal waar mensen zich ophouden, en hebben een onderling verband.

 

meedoen?

Elke scène wordt opgezet als een miniproductie, gespeeld door amateurspelers, geregisseerd door regisseurs werkzaam met amateurs. Voor de realisatie zijn veertig regisseurs nodig met ieder een dubbele cast, veertig productieleiders en veertig technici want er moet gedurende twee dagen vier uur lang continu worden gespeeld. De regisseurs die zich al opgegeven hadden hebben hier al een beetje aan mogen proeven op de eerste workshopdag van 23 april jongstleden. Het was een zonnige dag waarbij buiten geëxperimenteerd is met de techniek wat tot mooie improvisaties leidde die Marcel Osterop weer geïnspireerd hebben tot schrijven. Echter, we zijn nog niet compleet: spelers, technici, regisseurs, productieleiders: geef je dus nog op om mee te doen aan dit spektakel!

Er volgen nog een workshopdag waarop ook gerepeteerd kan worden, een generale repetitie en 2 voorstellingsdagen. De teksten voor de circa 4 minuten durende scènes met elk 2 à 4 spelers worden geschreven door Marcel Osterop, bekend van eerdere voorstellingen van Het Zuidelijk Toneel. Deelnemers kunnen kosteloos meedoen, maar de veertig teams worden wel geacht de nodig zijnde eigen repetities buiten de gezamenlijke werkdagen zelf te organiseren en ook zaken als de juiste attributen te verzamelen.

Data

  • (23 april: workshopdag met de regisseurs bij HZT in Tilburg)
  • 3 september: workshopdag met techniek, regisseurs, spelers en productieleiders
  • 24 september: repetitie van de scènes aan de Ringbaan Oost te Tilburg
  • 29 september: generale repetitie op locaties (koopavond), waarop ieder de andere scènes kan zien
  • 1 oktober: voorstelling Superanalemma van 12.00 – 16.00 uur
  • 8 oktober: voorstelling Superanalemma van 12.00 – 16.00 uur

 
 
Vorige   Volgende