Latest update 2021-12-07
MTh Theater Solutions
2006_3.jpg
VIPS_Centurion.JPG
Muziek_klas_FAME.JPG
MaartenThijssenNegatief.JPG
2010, Scrooge 2Kl.JPG
100_0343.jpg
VIPS.JPG
Hoofd Menu
HomePage
Informatie
Activiteiten
Projecten
Contact
Gastenboek
Site Map
Zoeken
Login

 
HomePage arrow Projecten arrow Drie Musketiers arrow Solisten en koren

De workshops worden gegeven door Maarten Thijssen en Elize Jorritsma.
Zij hebben elkaar leren kennen op de "Basis cursus regie" van het CVA in Tilburg,
die zij in 2006/2007 gelijktijdig gevolgd hebben.

 
Solisten en koren

De vocalisten

Constance – Zamire Thijssen, Drunen (1989)
Zingen en dansen zijn 2 grote hobby’s van deze studente Pedagogiek. Ervaring heeft zij opgedaan bij Muziektheater Applaus, het schooltheater en bij een grote productie in opdracht van de gemeente Heusden.

Koningin Anna – Neeltje Bleumer, Bladel (1982)
Na de PIUS-X musicals Fiddler on the roof en Joseph in 1993 en 1998, heeft Neeltje zich muzikaal beziggehouden met het verzorgen van muziek tijdens bruiloftsmissen. Bij No Limit heeft zij meegewerkt als muzikante bij de jubileumvoorstelling ‘Singing Circus”.
De basis arts houdt van korfbal en viool spelen.

Milady de Winter – Hanneke van Heerbeek, Spoordonk (1982)
Haar jeugd heeft zij doorgebracht in Middelbeers, waar zij als kind lid werd van kinderkoor Eigenwijs. Na het kinderkoor werd zij lid van zanggroep No Limit, waarmee zij heeft deelgenomen aan Jesus Christ Superstar in 2007. Hoewel zingen haar grootste hobby is, vindt deze huisarts in opleiding ook nog tijd voor pianospelen, hardlopen en aerobics. In goede conditie zal dit lokale talent zich vandaag openbaren.

D’Artagnan – Ralf van der Sanden, Engelen (1981)
Zijn theatercarrière begon in 1997 bij de Theaterschool Oisterwijk en zijn opleiding eindigde op het Conservatorium INHOLLAND, Alkmaar waar hij de opleiding Musical heeft genoten. In de tussenliggende jaren heeft hij aan diverse amateurproducties meegewerkt en heeft zich ook bekwaamd in het steltlopen en straattheater.

Aramis – Marcel Strijbosch, Helmond (1977)
Marcel heeft in diverse producties gespeeld als solist of in het ensemble. In november 2009 heeft hij, evenals Maarten, Glenn en Berry, de productie Sweeny Todd in Waalwijk afgerond. Direct daarna heeft hij de samenwerking voortgezet in onze productie.

Athos – Berry van de Wiel, Drunen (1973)
Overdag rijksambtenaar, maar ’s avonds een echt podiumdier. Ervaring heeft hij opgedaan in musicals en operettes. Als solist heeft hij eerder optredens verzorgd met harmonieën en fanfares. In 2007 vervulde hij de rol van koning Herodes in Jesus Christ Superstar en in 2011 zal hij in Waalwijk schitteren als kardinaal Richelieu in de musical

Porthos – Arie Romers, Waalwijk (1974)
Deze trotse vader van 3 zoons speelt in onze productie een dubbelrol: De lompe musketier Porthos en de spreekstalmeester. Het betekent voor Arie een geweldige uitdaging. Zingen is een grote hobby van hem, een repetitie van Next Generation wordt zelden gemist. Bij Next Generation zal hij in 2011 de rol van d’Artagnan gaan vervullen, dus kan gesteld worden dat hij aardig thuis begint te raken in dit stuk.

Kardinaal Richelieu – Glenn van der Vleuten, Waalwijk (1971)
Na Oirschot heeft hij nog 2 maal de rol van Pilatus vervuld in de musical Jesus Christ Superstar bij het Roois Kultuur Kontakt en het Brabants Muziek Theater. Zijn 1e rol speelde hij in 2005 in de musical Anatevka bij Servus in Waalwijk. O.a. de positieve ervaringen met de organisatie van MinC Spoordonk deden hem besluiten om zich aan te melden voor de audities.

De acteurs

Lord Buckingham – Jack van Overdijk, Oirschot (1958)
Vooral het ondersteunen van een plaatselijk initiatief was voor Jack aanleiding om toe te zeggen voor deelname aan deze productie. Zijn bijdrage aan de optredens van de St. Ofjassen zullen waarschijnlijk weer in herinnering boven komen, of misschien hebt u hem gezien als koning in de gearrangeerde musical Assepoester van de gebroeders Van Overdijk.

Koning Lodewijk – Twan Roefs, Oirschot (1962)
KICKEN, dat is het gevoel dat Twan overhoudt aan optredens in de Enck. Als lid van Desnoots heeft hij meegewerkt aan een aantal eigen producties en concerten met andere verenigingen. In onze productie is ook voor Twan een dubbelrol weggelegd, maar die rollen zijn wel elkaars uitersten; de koning en de bediende. Twan weet ze beiden overtuigend te brengen.

Rochefort – Joost Raaphorst, Utrecht (1968)
Hoewel de laatste man in deze opsomming en in onze productie, is Joost zeker geen sluitpost. Hij heeft weinig zangervaring en is blij dat hij die niet hoeft te gebruiken in deze productie. Zijn ervaring als acteur is daarentegen vele malen groter. Deze ervaring is hem bij de korte voorbereidingstijd (Joost is pas vanaf begin maart bij de productie betrokken geraakt) zeer zeker van pas gekomen.

De koren

Music to move is een zanggroep die bestaat uit een enthousiaste groep mensen
uit Hulsel en omgeving.
Onze zanggroep is opgericht op 16 januari 2002 en bestaat uit 28 leden die onder de leiding staan van dirigent Theo Bleumer.
Naast de muzikale begeleiding door een piano en jambe worden we bij gelegenheid instrumentaal ook bijgestaan door een gitaar en dwarsfluiten.

Wekelijks repeteren wij op woensdagavond van 20:00 tot 22:00 uur.
Het repertoire bestaat uit eigentijdse liederen die meerstemmig gezongen worden.
Een aantal keren per jaar verzorgen wij een dienst in de kerk in Hulsel. Verder proberen we welk jaar aan ‘iets groters’ mee te werken zoals Plaatselijk op
de Planken, korenfestivals, kerstconcerten e.d.
Afgelopen jaar hebben we tesamen met harmonie ONA openluchtconcerten gepresenteerd in Hulsel en Lage Mierde.

Gezellig samen en met plezier, zingen en muziek maken. Dat is ons motto.

Zanggroep The Singing Voices uit Spoordonk bestaat uit 30 enthousiaste zangers en zangeressen en wordt instrumentaal begeleid door 2 gitaristen en een toetsenist.
Samen met dirigente Annemarie Markgraaf-van den Brandt verzorgt dit koor maandelijks een viering in de kerk van Spoordonk.
Het repertoire van The Singing Voices is zeer veelzijdig: gospels, pop, musical en Nederlandstalig.
In 2003 namen The Singing Voices deel aan de 'Vicky Brown Benefietconcerten' in Den Bosch en in 2007 pakte het koor groots uit vanwege haar 40 jarig bestaan.
Enthousiasme, leergierigheid en een enorme dosis uitdaging zorgden ervoor dat The Singing Voices betrokken raakten bij de musical 'De 3 Musketiers'. Het geeft een ongelofelijke kick om deel uit te mogen maken van zulk een groots muzikaal evenement. Na maandenlange voorbereidingen is er voor iedereen een onvergetelijk hoogtepunt bereikt: 5 optredens in de Oirschotse Enck.
"Een voor allen, allen voor een"...
The Singing Voices zijn er helemaal klaar voor en wensen u een prettige voorstelling!!!

Zanggroep No Limit
Het heeft in het begin wat tijd en moeite gekost om No Limit te vormen tot wat het is, maar dan heb je ook wat: een enthousiaste zanggroep die niet bang is voor een uitdaging en binnenkort het 20-jarige jubileum viert.

Wat is er aan vooraf gegaan?
Omdat er na het kinderkoor eigenlijk voor de jeugd in de Beerzen niks meer te zingen viel, is in 1991 jongerenkoor No Limit opgericht. Dit werd aangevuld met oud-leden van het GEOS-koor. Na wat ledenwerving en onderzoek naar hoe het beter en leuker kon, is het een leuke groep geworden met een leeftijd van 12 tot 35 jaar.
Na enkele wissels van dirigenten hebben er in 1997 wat veranderingen plaatsgevonden.
De naam jongerenkoor was niet geschikt meer, omdat sommige jongeren zich niet zo jong meer voelden. “Jongerenkoor” is toen veranderd in “zanggroep” en de leeftijdsgrens is in die tijd ook opgeschroefd van 12 tot 35+ en zijn we altijd nog op zoek naar leuke nieuwe liedjes om ons repertoire uit te breiden.

We zijn er nog lang niet aan toe om zelf achter de geraniums te zitten, maar af en toe een bezoekje aan een verzorgingstehuis om daar een leuke avond te verzorgen vinden we leuk om te doen. We wilden vaker buiten de kerk gaan zingen, want om nou te zeggen dat we allemaal heilige boontjes zijn… Zo zijn we al meer dan eens in de jeugdgevangenis beland en zijn we ook geregeld in het ziekenhuis te vinden. Om te zingen natuurlijk!
No Limit is dus niet bang voor een uitdaging. Dat is ook gebleken met het 10-jarig jubileum.
Er is toen een eigen musical gemaakt, Singing Circus. Dit was een groot succes.
Met het 12,5-jarig jubileum werd dit dunnetjes over gedaan. Dat werd een leuke show-avond waarin we nog eens konden laten zien dat No Limit meer kan dan alleen maar zingen.
De uitdaging die hierna op ons pad kwam was de samenwerking met o.a. Fanfare Concordia om Jesus Christ Superstar neer te zetten. En momenteel zijn we bezig met de 3 Musketiers.

 
Vorige   Volgende