Latest update 2021-12-07
MTh Theater Solutions
VIPS_Centurion.JPG
Witte_wieven_015.jpg
Maarten Hyves Ia.jpg
Elize_4.jpg
2003,_CATS,_II.jpg
beelden_11_maart_086.jpg
Afbeelding_005.jpg
Hoofd Menu
HomePage
Informatie
Activiteiten
Projecten
Contact
Gastenboek
Site Map
Zoeken
Login

 
HomePage arrow Informatie arrow Referenties van Maarten arrow April 2007, Jesus Christ Superstar

De workshops worden gegeven door Maarten Thijssen en Elize Jorritsma.
Zij hebben elkaar leren kennen op de "Basis cursus regie" van het CVA in Tilburg,
die zij in 2006/2007 gelijktijdig gevolgd hebben.

 
April 2007, Jesus Christ Superstar

April 2007 Jesus Christ Superstar in theater de Enck in Oirschot,
Muziektheater door Fanfare Concorida uit Spoordonk, Gospelkoor Spirit uit Dongen,
Zanggroep No Limit uit Oost-, West- en Middelbeers.
Regie ( Ensceneren, spel intenties, Lichtplan, kleding advies )

Artikel in een regionale krant:

Jesus Christ Superstar in de Enck

Fanfare Concordia is helemaal klaar voor de voorstelling Jesus Christ Superstar (regie: Maarten Thijssen) die maandag 9 april (tweede paasdag) uitgevoerd wordt in Sociaal Cultureel Centrum de Enck. ‘An amateur concert production by arrangement with the Really Useful Group Ltd.’, staat op het affiche van Fanfare Concordia uit Spoordonk. De fanfare wilde in het kader van het jubileum eens iets anders brengen en stortte zich samen met zanggroepen op de partituren van de befaamde musical ‘Jesus Christ Superstar’. De voorstellingen zijn inmiddels uitverkocht, maar Oirschots Weekjournaal kijkt toch graag nog even vooruit naar dit megaproject.

Op tweede paasdag, maandag 9 april, zal de theaterzaal van de Enck twee keer tot de laatste stoel bezet zijn voor de concertuitvoeringen van Jesus Christ Superstar van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice. Fanfare Concordia uit Spoordonk, popkoor Spirit en combo uit Dongen, zanggroep No Limit uit Middelbeers en de solisten hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan de voorbereidingen op dit muzikale project. In het kader van het zestigjarig bestaan in 2007 ontstond bij Fanfare Concordia het idee om een bijzonder concert te verzorgen, ook voor de gemeenschap waarop de fanfare al zestig jaar kan terugvallen. Dat het voor Concordia geen verkeerde keuze is geweest, blijkt uit het feit dat de toegangskaarten voor de twee uitvoeringen binnen enkele weken uitverkocht waren. Nadien is er nog onderzocht of extra voorstellingen tot de mogelijkheden behoorden, maar door het grote aantal medewerkenden (circa 120 personen), zou dat een behoorlijke klus worden om iedereen op een andere datum weer bij elkaar te brengen. Bovendien start popkoor Spirit direct na dit project met de voorbereidingen en repetities voor zijn jubileumconcert in oktober, ter gelegenheid van het veertigjarig bestaan van dit koor. Met zanggroep No Limit erbij staat er dus voor meer dan 100 jaar muzikale ervaring op het toneel.

Jubileum
Fanfare Concordia, o.l.v. Jef van de Sande, is al maanden bezig met de voorbereidingen voor het concert. De productie telt ruim 120 medewerkenden, voor de fanfare dus een project van enorme omvang. Aan de realisatie van Jesus Christ Superstar ging een voorbereidingstijd van bijna twee jaar vooraf. Leo van Nunen van Concordia: “Die uitvoeringsdatum staat natuurlijk allang vast, maar het viel niet mee om iedereen bij elkaar te krijgen. We wilden er graag een Spoordonks project van maken en hebben eerst contact gelegd met The Singing Voices. Die zanggroep heeft ook een jubileum en omdat er bij ons nog zo weinig vastlag wat betreft planning, kozen zij voor hun eigen jubileumjaar. Toen moesten we het idee van een volledig Spoordonkse productie loslaten, want in de directe omgeving zijn geen koren van voldoende omvang.”

Licenties
Het Beerse No Limit is te klein, maar wilde in samenstelling wel meedoen. Met Popkoor en combo Spirit uit Dongen werden in juni vorig jaar de eerste contacten gelegd en dat leidde tot samenwerking. Maanden van repeteren gingen vooraf aan de generale repetitie van afgelopen maandag 2 april. Van Nunen: “De muziekpartijen waren overigens nergens te verkrijgen. Uiteindelijk moesten we ervoor naar Londen, naar Really Useful Group Ltd. van Andrew Lloyd Webber. De licenties verkrijgen heeft ook behoorlijk wat tijd gekost. Webber geeft per land gelijktijdig één licentie uit. We moesten dus goedkeuring vragen aan Joop van den Ende, die de productie ook in portefeuille heeft. Als hij akkoord ging, stond ons niks meer in de weg. Eind van het jaar was de licentie binnen. Het moeilijkste zijn de solostukken. En de combinatie van fragmenten met koor en orkest. Het moet allemaal nauw sluiten. We hebben de originele partituren moeten laten herschrijven voor fanfare. Dat heeft een professional gedaan. Er was vanuit Engeland ook heel strenge controle op trouwens. Jesus Christ Superstar spreekt al heel lang tot mijn verbeelding. Het is een ideale manier om de fanfare eens op een andere manier te laten zien. We willen een brede groep muziekliefhebbers aanspreken. De kaartverkoop was in ieder geval een groot succes! Nu de uitvoeringen nog…”

 
Vorige   Volgende