Latest update 2022-05-21
MTh Theater Solutions
2002,_OZ,_Poortwachter.jpg
Maarten Hyves V.jpg
Elize_4.jpg
winkelwagen.jpg
Afbeelding_005.jpg
Maarten, we bellen.JPG
3mKleding(100).JPG
Hoofd Menu
HomePage
Informatie
Activiteiten
Projecten
Contact
Gastenboek
Site Map
Zoeken
Login

 
HomePage arrow Projecten arrow Drie Musketiers arrow Meer informatie over Musical in Concert "3 Musketiers"
Ook als je een oproep wilt plaatsen, omdat je medewerkers of vrijwilligers voor een theaterproductie zoekt,
kun je contact opnemen met Maarten Thijssen of Elize Jorritsma.
Voor amateur-verenigingen en -projecten plaatsen wij gratis oproepen op onze website.
( )
 
Meer informatie over Musical in Concert "3 Musketiers"
De volgende informatie is ovegenomen van de website van Musical in Concert.

( http://www.mincspoordonk.nl/ )


Website van mincspoordonk.nl


 

Mincspoordonk.nl staat voor de stichting Musical in Concert Spoordonk.

De stichting is in 2008 opgericht, en heeft als doel om (bekende) musicals in concertvorm ten uitvoer te brengen. Aanleiding voor de oprichting van onze stichting waren de succesvolle concertuitvoeringen in april 2007, onder verantwoordelijkheid van fanfare Concordia. Dit eenmalige project viel zo goed in de smaak, dat de stichting dit initiatief overgenomen heeft met de bedoeling om ongeveer 1x per 3 jaar een productie tot stand te brengen. De stichting tracht dit doel te verwezenlijken door het organiseren van concerten, musicals en uitvoeringen al dan niet in samenwerking met andere uitvoerenden, waarbij het accent ligt op de amateurmuziekbeoefening in de meest brede vorm.

Via onze site geven wij u een impressie van onze gerealiseerde projecten en houden wij u op de hoogte van de vorderingen van een lopend project.

Welkom!

Stichting Musical in Concert Spoordonk

Het bestuur van stichting Musical in Concert Spoordonk wordt gevormd door:

  Louis (A.J.M.) Franken – voorzitter
Henri (H.A.J.) van Agt – secretaris
Leo (L.P.M.) van Nunen – penningmeester
 
Contactadres:
 

Beerseveld 5
5688 JD Oirschot

E-mail:

Bankrekening: 1350.33.047 Rabobank Het Groene Woud Zuid

KvK inschrijving: 17231781 KvK Brabant
 


Productie 3 Musketiers


logo 3 Musketiers
In april 2010 wordt de productie 3 Musketiers – de musical in concertuitvoering gebracht in de Rabotheaterzaal van Sociaal Cultureel Centrum de Enck in Oirschot. Het productieteam is al bijna 2 jaar bezig met de voorbereidingen, om van deze uitvoeringen weer een succes te maken, waaraan medewerking wordt verleend door:

Fanfare Concordia Spoordonk

  Onder leiding van Jef van de Sande, voor dit project tevens algemeen muzikaal leider
Zanggroep The Singing Voices Spoordonk
  Onder leiding van Annemarie Markgraaf – van den Brand
Zanggroep No Limit uit O.W. Middelbeers
  Onder leiding van Theo Bleumer
Zanggroep Music to Move
  Onder leiding van Theo Bleumer


De solorollen zullen vertolkt worden door amateurs uit de regio, die speciaal voor deze productie worden aangetrokken.
In totaal wordt door meer dan 130 personen aan deze productie meegewerkt.

De orkestratie en koorarrangementen worden gemaakt door Dirk Kokx en de regie is in handen van Maarten Thijssen

Deze productie is gebaseerd op de oorspronkelijke productie van Joop van den Ende Theaterproducties B.V. De Stichting Musical in Concert Spoordonk heeft van Joop van den Ende Theaterproducties B.V. een amateur-licentie verkregen.

Het originele creatieve team van “3 Musketiers – de musical” bestaat uit:

  • Muziek / Liedteksten: Rob Bolland & Ferdi Bolland
  • Arrangementen / Toegevoegde muziek: Paul Bogaev
  • Script / Toegevoegde liedteksten: André Breedland
  • Scriptbijdragen / Toegevoegde liedteksten: Gerard Cox
  • Toegevoegde liedteksten: Jan-Simon Minkema & Petra van der Eerden
 

Deze productie komt mede tot stand door de medewerking van:

   
   

 


Artistieke leiding


 
   
Annemarie Markgraaf – van den Brandt (1961) is sinds mei 2008 dirigente van zanggroep The Singing Voices uit Spoordonk.
Na haar muziekopleiding aan het Brabants Conservatorium te Tilburg, met als hoofdvak Schoolmuziek en bijvak Koordirectie, is zij als muziekdocente verbonden aan het Muziek- en Dansinstituut Best – Oirschot. Daarnaast is zij ook docente Muziek aan diverse middelbare scholen. In de jaren ’80 en ’90 heeft zij leiding gegeven aan een parochieel jongerenkoor te Tilburg en parochieel kinderkoor te Oirschot. Ook is zij na haar opleiding lid geweest van diverse semi-professionele koren, waaronder Ad Parnasum en het Eindhovens Vocaal Ensemble.
 
Theo Bleumer
Theo Bleumer (1953) is sinds 1997 dirigent van zanggroep No Limit uit O.W. Middelbeers en sinds 2006 dirigent van zanggroep Music to Move uit Hulsel. Van 1981 – 2001 is hij dirigent geweest van zanggroep Myrtha Musica uit Hooge Mierde. De opleiding koordirectie heeft hij genoten bij de Gregoriusvereniging ’s-Hertogenbosch, onder leiding van Louis Buskens en Wil Barten. Aan het Gehrels instituut te Amersfoort wist hij de onderwijsbevoegdheid muziek te behalen.
Zijn muziekopleiding heeft hij afgesloten met een cursus Lichte muziek aan het Conservatorium te Utrecht, onder leiding van John Damsma. Naast zijn dirigentschappen is Theo in het dagelijks leven verbonden aan het Pius X-college te Bladel als docent Muziek.
 
Jef van de Sande Jef van de Sande (1977) is sinds 2004 dirigent van fanfare Concordia uit Spoordonk. Na zijn VWO opleiding in Tilburg is hij in 1996 gestart met de theoretische vooropleiding aan het Brabants Conservatorium te Tilburg. In 1997 ging hij studeren aan de Hogeschool voor Kunsten in Utrecht. Zijn studie sloot hij in 2006 af met het behalen van achtereenvolgens Bachelor of Music (trompet, 2004), Bachelor of Conducting (hafa directie, 2004) en Master / VKM Performance (2006).
Naast zijn parttime baan als beroepstrompettist bij het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee, is hij vanaf 2000 gast- en/of vaste dirigent/docent bij verscheidene hafa-orkesten. In 2007 had Jef de algehele muzikale leiding bij de concertante uitvoeringen van de rockmusical Jesus Christ Superstar.
 
Dirk Kokx Dirk Kokx (1970) mag omschreven worden als een muzikale duizendpoot. Zijn studie Schoolmuziek aan het Brabants Conservatorium in Tilburg heeft hij met succes afgerond, met als bijvakken Koordirectie, Muziektheorie en Compositie. Vanaf 1997 tot heden wordt hij regelmatig gevraagd als arrangeur en componist van aansprekende muziekuitvoeringen in Nederland en België, waaronder Kuifje en de Zonnetempel, Rembrandt de musical en Piaf in Symphony van Jo Lemaire.
Als dirigent is hij ook verbonden aan het theaterkoor Sincère uit Son en Breugel, waar hij in 2008/2009 muzikaal verantwoordelijk is geweest voor de jubileumvoorstellingen Drakentraan, welke voorstellingen ruim 3000 bezoekers trokken. Hieruit blijkt ook zijn liefde voor het theater en theatermuziek in de meest brede vorm. De orkestratie en koorarrangementen in de concertante productie 3 Musketiers zijn van zijn hand.
 
Maarten Thijssen Maarten Thijssen (1959) is vanaf 1992 zeer actief in de wereld van amateurtoneel, muziektheater en musical. In zijn woonplaats Drunen heeft hij meegewerkt aan tal van producties en heeft zich gaandeweg ontwikkeld tot iemand met een zeer creatieve geest. Naast het optreden in producties, heeft de organisatie rondom een productie ook steeds meer zijn aandacht gekregen, waarbij hij zich in de loop der jaren zeer breed bezig gehouden heeft op het gebied van het schrijven van scripts, decor ontwerp en decorbouw, publiciteit, licht en geluid.
In 2004 is hij begonnen met zijn regie activiteiten, gevolgd door Basiscursus Regie aan het Centrum voor Amateurkunsten in Tilburg, welke opleiding hij in 2007 met succes heeft afgerond. In maart 2007 is hij samen met Elize Jorritsma gestart met MTh Theater Solutions, voor het geven van dramalessen, theateradviezen en regie voor amateurverenigingen. In januari 2007 werd Maarten als regisseur ingezet voor Jesus Christ Superstar. De goede samenwerking van toen, gaat een vervolg krijgen in onze nieuwe productie.
 
 

 

 

 


Auditie


 

Voor de concertante uitvoeringen van 3 Musketiers – de musical, zijn wij op zoek naar dames en heren met een goede zangstem en eventueel enige toneelervaring.

Wij zoeken voor de solorollen 5 mannen en 3 vrouwen in de volgende rolverdeling:

Vrouwen:
Constance – de kamervrouw van Anna, geliefde van D’Artagnan
Anna – de echtgenote van koning Lodewijk XIII
Milady de Winter – spionne van kardinaal Richelieu

Mannen:
D’Artagnan – naar Parijs getogen om musketiers te worden
Athos, Aramis en Porthos – 3 Musketiers
Richelieu – kardinaal, belust op de macht van de koning

Mogelijk gaan wij ook op zoek naar enkele actrices en acteurs voor ondersteunende bijrollen. Voel je vrij om ook hier alvast je belangstelling kenbaar te maken.

Denk je over een goede zangstem te beschikken, heb je enige toneelervaring en heb je zin om mee te doen, vul dan bijgaand auditieformulier in of stuur een beknopte maar duidelijke portfolio naar .voor de audities van zondag 13 september en vrijdagavond 25 september a.s.
In augustus wordt je nader geïnformeerd over het verloop van de audities.
Let op!! doe dit wel voor 12 juli a.s

Als je jezelf opgeeft voor de auditie en je bent door, dan dien je er wel rekening mee te houden dat je in de periode oktober t/m medio maart beschikbaar moet kunnen zijn voor spelrepetities en mogelijk ook zangrepetities.

Verder moet je alvast rekening houden met de volgende data, waarop repetities gepland staan in het Rabotheater van Sociaal Cultureel Centrum de Enck in Oirschot, waar ook de uitvoeringen plaatsvinden:
Repetitiedata: 22 en 31 maart 2010, 7 en 12 april 2010 en donderdag 15 april Generale repetitie

Uitvoeringsdata: vrijdag 16 april, zaterdag 17 april en zondag 18 april (middag en avond).

Afhankelijk van de publieke belangstelling kunnen extra uitvoeringen ingepland worden. Om die reden moet je als solist zeker beschikbaar zijn in de periode van 12 t/m 20 april.

 


 
Vorige   Volgende