Latest update 2021-11-29
MTh Theater Solutions
Doorbraak 1 100.JPG
Afbeelding_005.jpg
Maarten Hyves III.jpg
Doorbraak 4 100.JPG
2004,_Be_en_Be,_Decorbouw_2.JPG
2005,_FAME,_3_Lerarenkamer.jpg
2003,_CATS,_III.JPG
Hoofd Menu
HomePage
Informatie
Activiteiten
Projecten
Contact
Gastenboek
Site Map
Zoeken
Login

 
HomePage arrow Informatie arrow In de media arrow Bossche Omroep, 12 oktober 2008

Als onkostenvergoeding wordt een klein bedrag gevraagd per avond
plus een vergoeding voor de gemaakte reiskosten.
Deze bedragen zijn afgestemd op de meestal beperkte budgetten van amateur verenigingen.

 
Bossche Omroep, 12 oktober 2008
Talent kan zich aanmelden voor audities nieuwe Bossche musical


VogelVrij

’s-HERTOGENBOSCH – Wie kent niet het gezegde ‘Zo vrij als een vogel in de lucht’? Vogels verbeelden vrijheid. Toch heeft het begrip ‘vogelvrij’ een totaal andere betekenis.

Die tegenstrijdigheid inspireerde Ruud van de Laar tot het schrijven van ‘VogelVrij’, de nieuwe Bossche musical. Volgende maand vinden hiervoor de audities plaats. Talenten in de disciplines toneel, zang, dans of orkest, maar ook mensen voor ondersteunende disciplines zoals kostuums, grime, decor of theatertechniek kunnen zich vóór 26 oktober a.s. aanmelden.

Jetta de Ruiter

In oktober 2009 is het 65 jaar geleden dat ’s-Hertogenbosch werd bevrijd. Dat zal op extra feestelijke wijze worden gevierd, want het is mogelijk de laatste lustrumviering waarbij nog bevrijders van destijds aanwezig kunnen zijn. Tot de feestelijkheden behoren de 12 voorstellingen van de musical ‘VogelVrij’, die op zondag 18 oktober 2009 in première zal gaan. Het bijzondere van deze musical is dat hij zich afspeelt in de periode waarin hij ten tonele wordt gevoerd, tijdens de herdenking en viering van 65 jaar bevrijding.

‘VogelVrij’ wordt geproduceerd door Stichting Musical Den Bosch 800 en Theater aan de Parade. Anders dan de eerder door de stichting geproduceerde musicals ‘De Tommies’ (1994) en ‘Bevrijdingskind’ (2005) gaat ‘VogelVrij’ niet over de bevrijding van de stad. De musical is opgedragen aan zowel de bevrijders van toen als de bevrijders van nu. De makers geven een eigen interpretatie van de thema’s bevrijding en vrijheid. De hang naar vrijheid zit in ieder mens. En elke tijd kent zijn eigen vrijheidsstrijd. De vrijheid koesteren en bewaken is een proces dat altijd en overal belangrijk blijft. Het proces speelt zich niet alleen af op het niveau van de wereldpolitiek, maar maakt ook deel uit van het leven van alledag. De musical ‘VogelVrij’ maakt ons op een eigentijdse en meeslepende manier bewust van de bedreigingen van vrede en vrijheid in onze eigen omgeving.

De musical vertelt het verhaal van Harrie Kuipers en Roel de Winter. Ze groeiden op in de naoorlogse jaren in dezelfde buurt. De hechte vriendschap van hun vroege jeugd werd in de jaren ’60 plotseling afgebroken. Het waren de jaren van verandering, van het vechten voor persoonlijke vrijheid en individualiteit. De jaren van de Puchs en de Kreidlers, van knokpartijen op het Taxandriaplein, van door de politie verboden poetry-readings rond het standbeeld van Jeroen Bosch, van Zammateo en Cosmopoliet. De jaren van de vetkuiven en de artistiekelingen. Harrie was een vetkuif, Roel een artistiekeling. Maar dat was niet de enige reden waarom de vroegere vrienden zich van elkaar verwijderden…

Als ze elkaar na veertig jaar opnieuw ontmoeten, blijken beiden zich tegengesteld aan hun jaren ’60 opvattingen ontwikkeld te hebben. De linkse artistiekeling Roel is een gefortuneerd zakenman geworden voor wie principes bepaald niet heilig zijn. Harry daarentegen, ooit een rechtse vetkuif, kwam in het alternatieve progressieve circuit terecht. Hij is er zich niet van bewust dat er bij Roel veel oud zeer zit uit de roerige jaren van hun verdeeld verleden. Terwijl er bij de jongere generatie liefde wil groeien, smeedt vader Roel rancuneuze plannen die zijn vroegere vriend te gronde kunnen richten.

Auditie

De omstandigheden creëren waarin amateurs kunnen excelleren… dat is het doel van Stichting Musical Den Bosch 800. Die mogelijkheid wordt in ‘VogelVrij’ in ruime mate geboden. Aan de musical zullen zo’n 120 tot 130 amateurs meewerken, zowel voor als achter de schermen. De audities vinden plaats in de weekends van 22/23 en 29/30 november, waarna op 13 en 14 december individuele auditierondes voor de grotere rollen plaatsvinden. De onlangs geïnstalleerde website www.musicalvogelvrij.nl is eind oktober volledig maar biedt nu al alle informatie over de audities. Wie mee wil doen, kan het aanmeldingsformulier op de site ingevuld mailen naar . Het formulier kan ook worden afgehaald bij de receptie van Theater aan de Parade en ingevuld per post worden gestuurd naar Theater aan de Parade, t.a.v. productieteam musical ‘VogelVrij’, Postbus 1160, 5200 BE ’s-Hertogenbosch.

Op de website staan de auditiedagen, het repetitieschema en de uitvoeringsdata. Alvorens te reageren dient men deze tijden zorgvuldig door te nemen .Van mogelijke medewerkers wordt verwacht dat zij aan de verplichtingen van deelname kunnen voldoen. De organisatie zoekt talent in alle leeftijdsgroepen en in alle disciplines. Voor dans worden met name ook jongens uitgenodigd zich aan te melden. In het orkest zijn bespelers van alle instrumenten welkom. Het artistieke team bestaat uit Ruud van de Laar, schrijver en regisseur, Peter van Beijnum, componist en dirigent, Steph Breukel, zangbegeleiding, Yvonne den Dekker, choreografie, Hub Berkers, decorontwerp, Jeanne van Zandvliet, kostuumontwerp, Janine Nieuwenhuysen, grime, Huib Burmanje, kapwerk.

Na aanmelding ontvangt men vóór 7 november 2008 een uitnodiging voor een van de auditiedagen. Een auditie neemt 1 tot 1,5 uur in beslag.

 

 
Vorige   Volgende