Latest update 2021-12-05
MTh Theater Solutions
BerryEnMaarten(100).JPG
2005,_FAME,_3_Lerarenkamer.jpg
MaartensEersteOptreden1964kl.JPG
VIPS.JPG
1998,_Oce_Day.JPG
2004,_Be_en_Be,_15.jpg
blik-2.jpg
Hoofd Menu
HomePage
Informatie
Activiteiten
Projecten
Contact
Gastenboek
Site Map
Zoeken
Login

 
HomePage arrow Informatie arrow In de media arrow Zaterdag 22 maart 2008, Brabants Dagblad , 'Sporen' krijgen al vorm in 't Zand

De workshops worden gegeven door Maarten Thijssen en Elize Jorritsma.
Zij hebben elkaar leren kennen op de "Basis cursus regie" van het CVA in Tilburg,
die zij in 2006/2007 gelijktijdig gevolgd hebben.

 
Zaterdag 22 maart 2008, Brabants Dagblad , 'Sporen' krijgen al vorm in 't Zand
Brabantsdagblad  zaterdag 22 maart
2008
  'Sporen' krijgen al vorm in 't Zand
door onze correspondente Sanne van der Wielen. zaterdag 22 maart 2008 | 03:20
ALPHEN - Te voet vertrekt een artistiek gezelschap naar de waterplas van 't Zand. Het is een regenachtige donderdagavond in maart 2008. Volgend jaar mei moet het beter weer zijn, als voor het theaterspektakel 'Sporen in 't Zand' een podium op een ponton wordt opgebouwd. Om de deelnemers alvast iets van de sfeer te laten opsnuiven, leest de bedenker en schrijver van het stuk, Mart Hendrickx, een samenvatting voor van het spannende, sprookjesachtige verhaal.Het zou volgens hem rond 1400 best echt gebeurd kunnen zijn. Hendrickx legt uit hoe de technische staf bij de bosrand zal zorgen voor fantastische licht- en geluidseffecten.

Daarna wordt de rolverdeling bekendgemaakt. Dat gebeurt in de kantine van camping 't Zand.

Regisseur Elise Jorritsma en assistent-regisseur Liesbeth de Jong hebben er iets moois van gemaakt.

Een lange rol papier met daarop de namen en spelersrollen: "Het elfje Rosa wordt gespeeld door Lotte bij de Leij en Corné Augustijn speelt Jodocus."

Alle spelers applaudisseren luid bij het noemen van weer een naam. Er zijn sprekende spelers en rollen 'zonder stem'. Dat zijn onder anderen de zangers en de dansers.

De artiesten die eerder ook samen aan de audities hebben deelgenomen, tonen een groot gevoel van saamhorigheid. "We repeteren vanaf 3 april volgens schema in de zaal van eetcafé De Belhamel en we starten steeds om half acht precies", bezweert regisseur Jorritsma de leden van de spelersgroep.

Tot slot geven de mensen van de technische ploeg, Ard van Boxtel en Joos Vromans junior, aan de hand van tekeningen nog uitleg over de opbouw van de theaterlocatie op en om de waterplas.

Daar is zelfs een ruimte voor een paardenverblijf en er gaat veel aandacht naar sfeerbepalende voorzieningen zoals licht, geluid en mist. Voor de bezoekers komen er ruime tribunes en een echte foyer bij het buitengebeuren.

Een theaterspektakel pur sang.
 
 
Vorige   Volgende