Latest update 2021-11-29
MTh Theater Solutions
MaartenThijssenNegatief.JPG
Elize_Tuinkabouter.jpg
MaartenDoorbraakWebKl.JPG
Elize_Tuinkabouter.jpg
1998,_Oce_Day.JPG
Maarten Hyves III.jpg
pers2.jpg
Hoofd Menu
HomePage
Informatie
Activiteiten
Projecten
Contact
Gastenboek
Site Map
Zoeken
Login

 
HomePage arrow Informatie arrow In de media arrow zaterdag 1 maart 2008, Brabants Dagblad, Enthousiasme draagt Doorbraak
Ook als je een oproep wilt plaatsen, omdat je medewerkers of vrijwilligers voor een theaterproductie zoekt,
kun je contact opnemen met Maarten Thijssen of Elize Jorritsma.
Voor amateur-verenigingen en -projecten plaatsen wij gratis oproepen op onze website.
( )
 
zaterdag 1 maart 2008, Brabants Dagblad, Enthousiasme draagt Doorbraak

Enthousiasme draagt Doorbraak

door Sylvia van de Ven en Sjaak Koolen. zaterdag 01 maart 2008 | 03:34 | Laatst bijgewerkt op: zaterdag 01 maart 2008 | 11:37

01 mrt 2008, 03:57 - DRUNEN - Het lief en leed van vijf generaties Heusdenaren kwam gisteravond voorbij op het toneel van theater De Voorste Venne in Drunen.

De première van De Doorbraak moest het vooral hebben van mooie liedjes en het enthousiasme van de honderd toneelspelers, musici en dansers. Allemaal Heusdense amateurs die de afgelopen negen maanden veel opzij zetten voor deze tweede eigen theaterproductie van De Voorste Venne.

In De Doorbraak, geschreven door vijf Heusdenaren, volgt de ene doorbraak de andere op. De dijkdoorbraak bij Nieuwkuijk bijvoorbeeld, het vrouwenkiesrecht, het graven van de Bergsche Maas, de bevrijding, de komst van de televisie en zelfs het generaal pardon. Het was allemaal een beetje veel doorbraak in de tweeënhalf uur durende voorstelling. Het was eigenlijk een geschiedvertelling gelardeerd met dans en muziek. Wie zich aan zo'n lange productie waagt, moet ervoor zorgen dat er genoeg verrassende elementen in zitten. Dat was niet het geval.

De voorstelling werd gedragen door Grietje. Eerst als kind (Hilde van den Broek), daarna als volwassen vrouw (Mandy Knuvers). En natuurlijk door het prima orkest, onder leiding van Peter van Beijnum. Regisseuse Mijke van Munster had veel bijrolletjes voor kinderen die er geen moeite mee hadden op te treden voor een bijna uitverkochte zaal. Het publiek was gul met applaus, zeker ook na het slotakkoord van de eerste acte. Een prachtig lied van meneer pastoor (Danny Knuvers) samen met het groot ensemble.

- De Doorbraak is nog acht keer te zien, vanavond en morgen, vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 maart. Vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 maart.

 
Vorige